Training Professioneel Begeleiden bij Verlies van Gezondheid

Doel van de training

Deelnemers trainen hoe zij cliënten en hun systeem, die te maken hebben met verlies van gezondheid door ziekte of lichamelijke beperkingen, kunnen begeleiden.

Waarom deze training?

Je begeleidt al jaren cliënten die met verlies van gezondheid te maken hebben óf je bent nieuw in het werkveld. Waarom zou je deze training volgen?

Begeleiden van cliënten die te maken hebben met verlies van gezondheid is maatwerk. Bij cliënten die verlies van gezondheid ervaren door (chronische) ziekte of (lichamelijke) beperkingen spelen allerlei processen een rol. Deze processen zorgen ervoor dat elke cliënt én zijn systeem anders in het leven staat en anders met zijn ziekte of beperkingen omgaat. Maar wat is jouw rol als professional in de begeleiding van deze cliënt en zijn systeem? Is er een wisselwerking tussen jouw manier van denken en handelen en die van de cliënt en zijn systeem? Ben je je daarvan bewust?

Dat betekent dat je gedegen kennis moet hebben, zowel van de processen van de cliënt als van jouw eigen processen en dat je regelmatig toetst en reflecteert of jouw kennis nog voldoende is en of je op de goede weg zit.

Praktische informatie

 Doelgroep  Medewerkers in de zorg (Maatschappelijk werkers – Psychologen - Psychosociaal therapeuten – POH GGZ - Verpleegkundigen)
 Locatie  Incompany.
 Aantal lesdagen  2
 Prijs  €575,- ex. btw (695,75 incl. btw) per persoon.

 

Accreditatie: De training is geaccrediteerd door de ABvC met 23 PE punten.

Wat maakt deze training uniek?

De training is gebaseerd op een wereld aan praktijkervaring vanuit verschillende invalshoeken, met als basis een gedegen theoretische kennis op het gebied van begeleiden van de cliënt en zijn systeem. Met mijn achtergrond als hulpverlener én als ervaringsdeskundige kan ik je helpen om beide kanten van het verhaal te leren kennen en tools geven om effectief mensen te begeleiden die te maken hebben met verlies van gezondheid.

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor maatschappelijk werkers, psychologen, psychosociaal hulpverleners, verpleegkundigen, coaches en counselors, praktijkondersteuners GGZ. Kortom, mensen die meer betekenis willen geven aan het werk met cliënten, open staan voor het verhaal van de cliënt en zijn systeem en gedegen kennis willen hebben van de processen achter ziekte en beperkingen.

Wat levert het je op?

Ik durf te zeggen dat je na deze training anders hebt leren kijken naar je cliënten en ze vanuit die veranderende houding effectief kunt begeleiden zodat zij de eigen regie van hun leven kunnen oppakken. Je krijgt tevreden cliënten en daardoor plezier in je werk!

Inhoud van de training

    • Gedegen theoretische én praktische achtergrondkennis van de processen die spelen bij cliënten met verlies van gezondheid.
    • Tools en methodieken die je kunt toepassen afhankelijk van de situatie van de cliënt.
    • Inzicht in je eigen handelen en leren zien wat het effect is van je handelen en hoe e dit kunt veranderen als het vastloopt met je cliënt.
    • Inzichtgevende casuïstiek waarmee je met elkaar aan het werk gaat.
    • Bespreking casuïstiek uit je eigen werkpraktijk.