Levensverhalen schrijven

pen en papierHet schrijven van je levensverhaal geeft betekenis aan wie je bent, aan je leven tot nu toe en aan je leven in de toekomst. Het leven dat je geleefd hebt heeft betekenis voor hoe je je leven vorm geeft in de toekomst. Terugkijken naar de verhalen van vroeger, ervaringen uit bepaalde levensfasen, herschrijven van negatieve ervaringen, het kunnen allemaal onderdelen zijn van jouw levensverhaal dat je schrijft. Dat hoeft niet alleen met pen en papier te zijn, foto's, tekeningen en andere materialen kunnen onderdeel zijn van jouw verhaal. .

Het schrijven van je levensverhaal helpt je om jouw leven en wat daarin gebeurt te begrijpen, om het vast te leggen voor je nageslacht, om het verleden een plek te geven, om te kijken welke kant je op wilt met je leven. Zo zijn er veel redenen om voor biografisch schrijven te kiezen. Ieder kiest hierin zijn eigen uitgangspunt.

De cursus bevat leuke en speelse schrijfoefeningen waarmee je jouw verleden tot leven wekt. De cursus bestrijkt je hele leven, dus niet alleen momenten van rouw. Soms brengt dat fijne herinneringen naar boven, soms ook minder fijne. De ervaring leert dat hierover schrijven duidelijkheid brengt. Maar het geeft je ook de gelegenheid ervaringen in een ander perspectief te plaatsen.

Heb jij ook de wens om je eigen leven te beschrijven? Schrijf je dan snel in, schrijfervaring is niet nodig.

Praktische informatie:

Kosten €95,00 per persoon (incl. btw) voor de 1-daagse workshop
Kosten €95,00 per persoon (incl. btw) voor de online workshop
Kosten €45,00 per persoon voor de proeverij (1 dagdeel)

In het voorjaar en najaar vindt de 2-daagse workshop plaats waarin we met de 6 lessen aan de slag gaan. Binnenkort volgen de data (zie agenda)

De cursus wordt ook online gegeven als je dat prettig vindt. Dat betekent dat je elke vrijdag een uitgebreide mail ontvangt met schrijfoefeningen waarmee je al schrijvend jouw levenspad bewandelt.

Meld je hier aan als je online mee wilt doen.

Wil je liever je levensverhaal laten opschrijven door mij dan kun je contact met mij opnemen voor een afspraak.

Proeverij

Wil je met een groep proeven van de workshop? Regelmatig wordt ook een Proeverij gegeven. Hierin kun je in 1 dagdeel kennismaken met biografisch schrijven. Je kunt de proeverij aanvragen als teamworkshop, als workshop voor een groep vriendinnen of vrienden, vrijwilligers of als familieworkshop.

Reacties van eerdere deelnemers:

'Leuke speelse schrijfoefeningen!'

'Door deze oefeningen komt mijn jeugd weer helemaal boven, zelfs de minder leuke ervaringen kan ik nu beter plaatsen'

'Ik wist niet dat er zo'n leuke cursus bestond, ik ben helemaal enthousiast geworden over het schrijven!'